marți, 10 februarie 2009

Voluntariat cu iz de performanta

Intotdeauna am avut o afinitate pentru activitati filantropice, cu accent pe voluntariat intr-un ONG. Simt ca imi dezvolt latura umana si imi las deoparte egoul, supraapreciat in societatea de azi. Ei bine, incepand din generala, ni s-a impus la cursul de educatie civica sa facem voluntariat la un orfelinat. De atunci am mai activat in ONG-uri axate pe democratie si pace in lume, am fost unul dintre organizatorii unui festival studentesc din Cluj, dar prima experienta mi-a ramas puternic inradacinata in constiinta, asa ca mi-am promis ca, la un moment dat, o sa infiez un copil.

Acum, fara intentia de a deochia Asociatia pentru Performanta si Cultura, spun cu mana pe inima ca am gasit, in sfarsit, ONG-ul care mi se potriveste. Nu degeaba lait-motivul asociatiei este performanta, pentru ca asta mi s-a oferit: posibilitatea de a ma dezvolta, de a realiza performanta si de a-i ajuta pe altii sa-si materializeze si sa-si continue performantele. Cand mi-am inceput activitatea aici, proiectul „Purmodeleaza” era in plina desfasurare. Mi s-a inmanat un teanc de dosare si informatii si am invatat sa coordonez si sa organizez actiuni. Imi amintesc ca mi-am sters sudoarea aproape o zi intreaga la confectionat tuburi pentru afise si ca am pornit la 3 noaptea cu Oana spre Bucuresti, pentru a organiza o conferinta cu marele inventator Iustin Capra, la Facultatea de Hidrotehnica. Locuieste la Balotesti, o comuna in apropierea capitalei, intr-o chilie de lemn, pe care, dupa multa stradanie si invartiri in cerc, am localizat-o. In fine, am fost fascinata de simplitatea si lipsa de infatuare cu care vorbea despre realizarile sale, Romania ideatica si tinerii care fumeaza din indolenta si lipsa de educatie. As vorbi (scrie) ore intregi despre cultura extraordinara pe care o poarta cu modestie Iustin Capra.

Ma voi rezuma la atat: e imposibil sa te plictisesti cu un asemenea om, care e capabil sa dezbata toate temele imaginabile, de la fizica cuantica la reincarnare si la teoriile karmei ale lui Lazarev. A doua „excursie” la Bucuresti a fost mai palpitanta si i-am lasat Dianei privilegiu de a dezvalui substraturile organizarii Salonului de Inventica din cadrul Targului International Gaudeamus. La ultimul eveniment, „Mosul cu mere”, organizat in parteneriat cu Imagine TACT, toti angajatii agentiei si-au exersat „abilitatile” de voluntari si au demonstrat ca ploaia nu poate sa submineze un eveniment caritabil. La sfarsit sudoarea noastra si-a primit trofeul: mere rosii, mari, dulci si caramelizate. Astept Craciunul urmator!

Dona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii: